14.04.14

Balcirculatie achterin is dodelijk

Voor mij is de aanval altijd de beste verdediging. En dan bedoel ik niet om als een blinde naar voren te rennen.

MORE
07.04.14

Hetzelfde liedje met Mourinho

Tijdens mijn korte vakantie in MaleisiŽ heb ik uitstekend het internationale voetbal kunnen volgen. Het is ongelooflijk hoe populair de sport momenteel in AziŽ is. Of het nu Ajax-FC Twente of de Champions League was, ik heb alles prima op al die verschillende sportkanalen kunnen zien.

MORE
31.03.14

Probleem als clubs moeten

Deze week groet ik u vanaf de evenaar. Ik had voor Laureus en zowel de Cruyff Foundation als het Cruyff Institute verplichtingen in MaleisiŽ en als je zo lang moet reizen, dan ben je op mijn leeftijd verplicht om je rust te nemen. Dus zit ik nu op een prachtig eiland tussen Thailand en MaleisiŽ.

MORE
24.03.14

Cocu en Moyes niet ter discussie

Allereerst een felicitatie aan AZ, dat voor het totale Nederlandse voetbal geweldig heeft gepresteerd. Het bereiken van de kwartfinale van de Europa League is daarom iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Fantastisch gedaan!

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini en Marco van Basten. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als ťťn van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.