26.01.15

Klassieker die in 0-0 eindigt voelt niet prettig

Helaas was het voor mij niet mogelijk om vanuit mijn Afrikaanse vakantieadres Ajax-Feyenoord te volgen. Dus in details treden wordt dit keer moeilijk. Toch voelt een Klassieker die in 0-0 eindigt nooit prettig. Verder ben ik normaal gesproken nooit zo onder de indruk van statistieken, maar als ik nu zie hoe vaak er door Ajax op doel is geschoten, hoeveel corners er zijn geweest en hoeveel balbezit de ploeg had, dan schrik ik toch een beetje. Het lijkt alsof het een uitwedstrijd is geweest. MORE

19.01.15

Middenveld moet vol zijn

Voetbal moet in principe het volmaken van het middenveld zijn. Toch zie je veel Nederlandse ploegen juist daar omheen voetballen. De backs schuiven naar voren, de centrale verdedigers weer niet en de middelste middenvelder zakt tegen de verdediging aan. Daarom komen teams in de problemen als de tegenstander druk zet en er maar twee spelers op het middenveld staan.

MORE
12.01.15

Ouders en manager moeten meedenken

Het is mooi om te zien hoeveel junioren dit jaar met de A-selecties mee op trainingskamp zijn gegaan. Daarmee geven de clubs een prima signaal af. Op een steeds breder vlak wordt het nut van een goede opleiding blijkbaar ingezien en dat is positief.

MORE
05.01.15

Voorstander van onze winterstop

We hebben weer de fase van de eeuwig durende discussie achter de rug: Moet er nou wel of niet tijdens de Kerst worden gevoetbald?

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini en Marco van Basten. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.