02.03.15

Dramatische week voor ons voetbal

Het is een dramatische week voor het Nederlandse voetbal geweest. Van de drie clubs in de Europa League is alleen Ajax verder gekomen, toch werd in beide wedstrijden tegen Legia Warschau niet het niveau gehaald waar je op hoopt. Verder was PSV tegen Zenit kansloos en heeft Feyenoord op beslissende momenten zichzelf tekortgedaan.

MORE
23.02.15

Er wordt veel te veel gelopen

Ik heb met gemengde gevoelens gekeken naar de Nederlandse clubs in de Europa League. Van Ajax en Feyenoord is me het meest bijgebleven dat er iets moet gebeuren voordat het gebeurt. MORE

16.02.15

Ajax heeft wel veel ervaring

De laatste tijd hoor en lees ik vaak dat Ajax ervaring tekort komt. Is dat wel zo?

MORE
09.02.15

PSV zet een stap vooruit

Omdat ik tijdens mijn vakantie in Afrika al weken geen wedstrijd van Ajax kan zien is het moeilijk om in detail te treden over de huidige situatie. Om goed te kunnen oordelen moet ik het met eigen ogen zien en dat lukt nu niet. Het is even niet anders.

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini en Marco van Basten. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.