15.09.14

Ik zie zoveel vreemde dingen

De topclubs in de eredivisie hebben het moeilijk. Ik zie ook zoveel vreemde dingen. Neem PSV. Als het een keer niet meezit, zorg dat je dan wel een soort van pressie kunt spelen. Toch staat de ploeg in de laatste tien minuten toe dat PEC Zwolle vijf minuten balbezit heeft en zie ik de keeper de bal uitrollen en niet via een uittrap tempo maken.

MORE
08.09.14

Transfers van kinderen

Wat me deze week vooral opviel was de nederlaag van Jong Oranje tegen Georgië. Uit was er nog met 6-0 gewonnen, thuis werd het 0-1. Wat is dat toch met het Nederlandse voetbal zodra ze het initiatief moeten nemen? Elke keer blijken er te veel losse eindjes aan te zitten. MORE

02.09.14

Transfer Blind felicitatie waard

Allereerst wil ik stilstaan bij de transfer van Daley Blind naar Manchester United. Wat hij nu heeft bereikt is een voorbeeld voor veel profvoetballers.

MORE
25.08.14

Leerzame topper

PSV heeft de topper tegen Ajax verdiend gewonnen. Maar soms zijn nederlagen goed om tekortkomingen goed te analyseren. Iedere voetballer heeft nu eenmaal zijn positieve en negatieve kwaliteiten. De kunst is om te voorkomen dat iemand gedwongen wordt vanuit zijn negatieve kwaliteit te spelen. Dat lukte Ajax tegen PSV niet.

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini en Marco van Basten. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.