20.04.15

PSV terechte kampioen

Allereerst mijn felicitaties aan PSV. De club heeft een uitstekend seizoen gedraaid, waar ze erin zijn geslaagd om weinig onnodige druk over zichzelf af te roepen. Vanuit die situatie zijn er door Phillip Cocu en zijn spelers weinig misstappen gemaakt en is PSV dan ook de terechte kampioen. MORE

13.04.15

Samen werken aan oplossing

Net terug uit Afrika word ik geconfronteerd met de problemen binnen Ajax. Ik ben dus nog niet zo ver dat ik exact op de hoogte ben van wat er de afgelopen tien dagen binnen de club is gebeurd. Natuurlijk weet ik wel dat er de afgelopen weken spanningen zijn ontstaan.

MORE
07.04.15

Ajax toe aan volgende stap

Het was opvallend dat er toch mensen waren die via mijn column hun gram op Guus Hiddink gingen halen. Terwijl ik mijn ergernis over het spel van het Nederlands elftal veel breder trok dan alleen de prestatie tegen Turkije. Wat we in die interland zagen was het gevolg van een lang proces dat, in de hand gewerkt door de trainers- en jeugdopleiding, nu wekelijks op de velden is te zien.

MORE
30.03.15

Voetbal niet om aan te zien

Na de eredivisie, Champions League en Europa League is het nu ook duidelijk waar we met het Nederlands elftal staan. Overal raakt onze rol uitgespeeld en ik vraag me af wanneer er eindelijk wat meer bellen gaan rinkelen. Want ook Oranje was tegen Turkije niet om aan te zien.

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini, Marco van Basten en Cristiano Ronaldo. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.