17.11.14

Tevreden, maar niet blind

Als je zo’n serie achter de rug hebt als het Nederlands elftal dan moet je gewoon tevreden zijn met een 6-0 overwinning. Het is een extra halve punt dat je later nog van pas kan komen.

MORE
10.11.14

Verdedigers halen ritme uit de ploeg

We zijn nu met Ajax 2,5 jaar onderweg en bekijk je de tussenstand, dan zie je dat Barcelona een maat te groot is, maar dat de A1 met vijf eerstejaarsspelers weer beter is dan de Barcelona-jeugd. Laat ik het zo zeggen: qua spel en kansen zat de A1 zowel uit als thuis aan de goede kant. Er worden op dat niveau stappen gemaakt.

MORE
03.11.14

Voordeel levert problemen op

Wat doe je als er in een wedstrijd iets gebeurt waardoor je moet veranderen? Zoals Ajax en ADO Den Haag tegen FC Dordrecht en PSV overkwam. Ineens staat de tegenstander vanwege een rode kaart met tien man en ontstaat er een voordeel. MORE

27.10.14

Toni Kroos is de norm

Ik heb het vorige week over het uithollen van het middenveld gehad en daar ga ik nog even op door. Omdat het één van de belangrijkste oorzaken van ons huidige probleem is.

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini en Marco van Basten. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.