27.10.14

Toni Kroos is de norm

Ik heb het vorige week over het uithollen van het middenveld gehad en daar ga ik nog even op door. Omdat het één van de belangrijkste oorzaken van ons huidige probleem is.

MORE
20.10.14

Ons middenveld wordt uitgehold

Ik heb al vaker aangegeven dat er veel mis is gegaan met de opleiding. Neem FC Twente-Ajax. Toen Twente druk zette, was Ajax niet in staat om drie keer achter elkaar de bal naar elkaar te passen en hetzelfde overkwam Twente toen Ajax het initiatief overnam.

MORE
13.10.14

Jong Oranje valt rauw op je dak

Net als veel andere Nederlanders heb ook ik enorm genoten van Epke Zonderland. Weer een Nederlandse topatleet die op wereldniveau een topprestatie levert. Zoals eerder dit jaar de schaatsers, hockeyers, voetballers en honkballers dat ook deden.

MORE
06.10.14

Verbaasd over Engels voetbal

Tijdens mijn jaarlijkse golfweekeinde in St. Andrews, komt ´s avonds tijdens het diner het gesprek met de Engelse oud-voetballers en acteurs bijna altijd op de kwaliteit van het Britse voetbal uit. En dan vooral het Engelse nationale elftal. Ze begrijpen maar niet dat uit zo´n sterke competitie als de Premier League niet voldoende kwaliteit kan worden geleverd. MORE

Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini en Marco van Basten. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.