26.05.15

Gesprekken binnen Ajax

De maand mei is voor mij één van de leukste periodes van het jaar. Het is het einde van het voetbalseizoen, waar in twee weken alles wordt beslist. Lief en leed wordt dan door iedereen gedeeld. Tijdens de play-offs, bij degradatie en kampioenschappen. Het maakt emoties los, zoals bij de fans van Feyenoord en zorgt voor hoop bij de supporters van Vitesse en Heerenveen.

MORE
18.05.15

Beleid Juventus betaalt zich uit

Barcelona-Juventus is een mooi affiche voor de Champions Leaguefinale. Het is ook een goede weergave van het seizoen, waarin Spanje en Italië de toon hebben gezet. Twee Spaanse clubs en één Italiaanse bij de laatste vier van de Champions League en twee Italiaanse ploegen en één Spaanse in de halve finales van de Europa League, dat zegt eigenlijk genoeg.

MORE
11.05.15

Over Bayern en Barcelona

Nu er volop wordt gediscussieerd over de speelwijze van Ajax, was het interessant om Barcelona-Bayern goed te analyseren. Twee ploegen die voetballen op een manier zoals dat ooit bij Ajax is begonnen.

MORE
04.05.15

Barcelona-Bayern interessant ijkpunt

Voetbal doe je voor het publiek. Het moet aantrekkelijk zijn, met veel actie in het strafschopgebied en doelpunten.

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini, Marco van Basten en Cristiano Ronaldo. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.