22.10.15

Persverklaring van het Management van Johan Cruijff

In de afgelopen weken heeft Johan Cruijff medisch onderzoek laten verrichten in een ziekenhuis in Barcelona. Hierbij is longkanker bij Johan vastgesteld.

MORE
30.11.15

Ik denk dat ik gepiepeld word

Deze week een lichtpunt in de donkere tijd van het Nederlandse topvoetbal. Nadat eerst de Duitse kampioen Schalke 04 twee keer werd verslagen, plaatste de A1 van Ajax zich dankzij twee overwinningen op de Russische kampioen Spartak Moskou voor de volgende ronde van de Champions League voor jeugdteams. De laatste keer lukte dat zelfs zonder spelers als Van de Beek en Cerny, die met het eerste mee moesten naar Celtic.

MORE
23.11.15

Organisatie rond mijn ziekte staat

Ook met Jong Oranje wilde het deze week niet lukken in Europa. Daarom moeten we snel ophouden met termen als focuscoach en aan de slag gaan zoals het hoort. Focus staat voor concentratie, dus heb je daar geen coach, maar een efficiënte trainingsvorm voor nodig.

MORE
16.11.15

Ik stop ermee.

Al jarenlang stel ik vast dat de kern van mijn visie niet binnen Ajax wordt uitgevoerd. Daar komt bij dat ik steeds sterker het gevoel heb gekregen dat dit bewust gebeurt. En aan spelletjes doe ik niet mee.

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini, Marco van Basten en Cristiano Ronaldo. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.