25.08.14

Leerzame topper

PSV heeft de topper tegen Ajax verdiend gewonnen. Maar soms zijn nederlagen goed om tekortkomingen goed te analyseren. Iedere voetballer heeft nu eenmaal zijn positieve en negatieve kwaliteiten. De kunst is om te voorkomen dat iemand gedwongen wordt vanuit zijn negatieve kwaliteit te spelen. Dat lukte Ajax tegen PSV niet.

MORE
18.06.08

Situatie is zorgwekkend

Het is moeilijk om al na twee competitiewedstrijden conclusies te trekken, toch tekenen zich bepaalde dingen af. Zo is wel duidelijk dat niet alle ploegen er beter op geworden zijn. Vooral aan de onderkant van de eredivisie houdt het qua voetbal niet over.Ik heb tijdens Nederland-Mexico de mooiste twintig minuten van het WK gezien. Wat kan voetbal dan ongelooflijk mooi zijn. Dit is het voetbal waar ik van hou.

MORE
11.08.14

Nog meer accent op opleiding

Door het WK is het aanzien van het Nederlandse voetbal gestegen, alleen kunnen de clubs dat internationaal maar moeilijk waarmaken. Dat begint al omdat veel clubs gedwongen zijn hun beste spelers te verkopen. Daardoor gaat de eredivisie er kwalitatief dus niet op vooruit. Het voordeel voor het individu levert dus een nadeel voor het totaal op. MORE

14.07.14

Blij met kampioen Duitsland

Na de Winterspelen, het WK hockey en WK voetbal is wel duidelijk geworden dat Nederland een echt sportland is. Als er al 12 miljoen mensen blijven kijken naar onze zwakste wedstrijd tegen Argentinië, dan is dat een extra bevestiging van de impact die sport in onze samenleving heeft.

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini en Marco van Basten. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.