14.07.14

Blij met kampioen Duitsland

Na de Winterspelen, het WK hockey en WK voetbal is wel duidelijk geworden dat Nederland een echt sportland is. Als er al 12 miljoen mensen blijven kijken naar onze zwakste wedstrijd tegen Argentinië, dan is dat een extra bevestiging van de impact die sport in onze samenleving heeft.

MORE
07.07.14

Cruijff geniet van keeperstruc

Eerst een felicitatie aan Oranje, dat Nederland weer aan de wereldtop terug heeft gebracht. Die stijging van de vijftiende naar de vijfde plaats op de FIFA-ranking mag dan onbelangrijk lijken, dat is het niet. Wat dat betreft is het WK nu al geslaagd.

MORE
30.06.14

Mooiste twintig minuten van WK

Ik heb tijdens Nederland-Mexico de mooiste twintig minuten van het WK gezien. Wat kan voetbal dan ongelooflijk mooi zijn. Dit is het voetbal waar ik van hou.

MORE
23.06.14

Nu het voetbal nog

Allereerst een felicitatie aan het Nederlands elftal. Ook tegen Australië is er gedaan wat noodzakelijk was om de tweede ronde te bereiken. Gezien onze plaats op de wereldranglijst is dat een uitstekende prestatie.

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini en Marco van Basten. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.