15.06.15

Speler moet iets toevoegen

Gelukkig heeft het Nederlands elftal het seizoen goed afgesloten. Door de overwinning tegen Letland heeft de ploeg, met nog thuiswedstrijden tegen IJsland en Tsjechiƫ, alles weer in eigen hand.

MORE
08.06.15

Messi speelt voor het team

Weer was de Champions Leaguefinale een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ook omdat zowel Barcelona als Juventus speelde zoals je dat had verwacht.

MORE
01.06.15

Alles wordt met geld opgelost

Ik heb eindelijk weer een wedstrijd gezien waar alles in zat. De Spaanse bekerfinale tussen Barcelona en Athletic de Bilbao had een mooie combinatie van vechtlust en kwaliteit. Met weer een hoofdrol voor Messi, die met zijn schitterende openingsgoal de druk van het team haalde.

MORE
26.05.15

Gesprekken binnen Ajax

De maand mei is voor mij één van de leukste periodes van het jaar. Het is het einde van het voetbalseizoen, waar in twee weken alles wordt beslist. Lief en leed wordt dan door iedereen gedeeld. Tijdens de play-offs, bij degradatie en kampioenschappen. Het maakt emoties los, zoals bij de fans van Feyenoord en zorgt voor hoop bij de supporters van Vitesse en Heerenveen.

MORE
Welkom bij Johan Cruijff

Johan Cruyff

Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 April 1947), bekend als Johan Cruyff, is een voormalig Nederlands voetballer. Hij won de Gouden Bal drie keer, in 1971, 1973 en 1974, waarmee hij gelijk staat met Michel Platini, Marco van Basten en Cristiano Ronaldo. Alleen Lionel Messi won de Gouden Bal vaker: vier keer. Johan Cruyff was de grondlegger van de voetbalfilosofie bekend als totaalvoetbal, en is wereldwijd erkend als één van de grootste voetballers aller tijden. In 1999 werd Cruyff verkozen tot Europees speler van de eeuw.

Na zijn pensioen als speler in 1984 werd Cruyff zeer succesvol als manager van Ajax en later FC Barcelona; nog altijd is hij een belangrijke adviseur bij beide clubs. Na zijn pensioen als coach zette Cruyff de volgende organisaties op: Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Op 2 januari 2013 zat Cruyff voor de laatste maal op de bank als manager van het Catalaanse elftal. Tijdens zijn vier wedstrijden als manager bleef Cruyff ongeslagen.